Als corona het toelaat, gaat Marjan (23) volgend jaar zomer voor de vierde keer met World Servants op reis. Naar Oeganda wel te verstaan. World Servants is een organisatie met christelijke roots die jongvolwassenen motiveert om te werken aan verschillende projecten in Azië, Latijns-Amerika en Afrika. Denk aan projecten in de gezondheidszorg, het onderwijs en sociaal maatschappelijke projecten. Om geld voor de reis bij elkaar te krijgen, zetten de deelnemers van World Servants sponsoracties op touw. Zo ook Marjan, die zelf World Servant Soquen ontworp!

Jij gaat al voor de vierde keer met World Servants op reis, wat leuk!
“Ja! Ik was 16 toen ik voor het eerst met de organisatie op reis ging, dat was naar Brazilië. Ook ben ik in Bangladesh en Nicaragua geweest en als corona het toelaat, ga ik volgend jaar naar Oeganda. Daar ga ik werken aan het opzetten van een kleuterschool. De reizen met World Servants zijn altijd heel bijzonder. Door met de lokale bevolking aan verschillende projecten te werken, leer je het land van binnenuit kennen.”

Als je je aanmeldt voor een project, moet je dat zelf financieren. Hoe gaat dat in zijn werk?
“Je kunt dat bedrag zelf betalen, maar veel jongeren kiezen ervoor om actie te voeren. De deelnemersbijdrage voor dit project is €2675 euro, dan is elke euro die je binnenhaalt door middel van een actie mooi meegenomen. Daarbij is actievoeren ook het begin van je reisproces en dat is heel erg leuk.”

Kun je wat voorbeelden van acties noemen?
“Fietsen voor geld, taarten verkopen, ramen wassen, online bingo, pubquizzen, inzamelacties van flessen…Je kunt het zo gek niet verzinnen, als je er maar geld mee ophaalt. En sokken verkopen, wat ik dus heb gedaan!”

Hoe kwam je op dat idee?
“Ik was een beetje aan het rondkijken voor inspiratie en toen kwam ik terecht bij Happy Socks. Iedereen heeft sokken nodig, toch? Ik wist dat iemand een paar jaar geleden World Servants sokken verkocht, maar daar stond alleen het logo op. Voor mij was het belangrijk dat mensen die niks met World Servants hadden, de sokken ook leuk zouden vinden. Dus toen had ik op Instagram een onderzoekje gedaan naar wat mensen aansprak als design en zo is het balletje gaan rollen.” 

Actie Soque Actie 0
De zelf ontworpen World Servants sokken van Marjan!

Hoe vond je het om zelf sokken te ontwerpen?
“Het bepalen van de kleuren vond ik in eerste instantie lastig door de vele opties, maar daar hebben jullie mij geduldig bij geholpen net zo lang tot ik tevreden was. Het was de eerste keer dat ik zelf sokken heb ontworpen en ik zou het zo weer doen!”

En, gaat het goed met de verkoop?
“Laatst had ik ze verkocht op een World Servants festival en toen raakte ik de voorraad die ik had meegenomen bijna allemaal kwijt. Verder druppelen de online bestellingen ook langzaam binnen, dus dat is goed!” 

Wil jij Marjan steunen voor haar onderwijsproject in Oeganda? De World Servants Soquen zijn hier te koop!

Wil jij ook aan de slag met zelf ontworpen sokken of heb je vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op!

[contact-form-7 id=”2556″ title=”Eigen ontwerp”]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte van de leukste sokken

Elke maand verloten we een paar gratis sokken onder onze nieuwsbrief lezers.

Je kunt bij Soque.nl ook terecht voor:

Onze meestgestelde vragen

We maken de sokken precies zoals op het ontwerp, maar begrijpen dat je ze in real life wilt zien (en voelen). Een sample ontvangen kan op 3 manieren: 1. Een sample van eerder gemaakte sokken, dit is kosteloos en geeft al een goed beeld van de te verwachten kwaliteit. 2. Foto’s van een sample van jullie eigen ontwerp. De levertijd hiervan is ongeveer 1 á 2 weken. a. Als er sprake is van een order, is dit kosteloos b. Als er nog geen order is kan dit voor €50,- per ontwerp (dit wordt van de nota afgetrokken als de order doorgaat). 3. Een fysiek sample van jullie eigen ontwerp. Dit kan voor €75,- voor het eerste ontwerp en € 50,- voor extra ontwerpen. De levertijd hiervan is ongeveer 4 weken. Bij een order groter dan 500 paar per ontwerp wordt dit van de nota afgetrokken als de order doorgaat.
Ja, het is zeker mogelijk om sokken te laten bedrukken met tekst. Tekst heeft wel wat meer ruimte nodig om de letters heen, maar een slogan of website is bijvoorbeeld goed mogelijk. Zie voor meer informatie onze pagina over het bedrukken van sokken met tekst.
Stuur ons je wensen, logo en huisstijl dan ontvang je binnen 24 uur een gratis proefontwerp in de vorm van een digitale schets. Met jouw feedback kunnen we je ontwerp vervolgens net zo vaak aanpassen totdat het geheel naar wens is.
Jazeker, bij ons kun je al je eigen sokken laten bedrukken vanaf 50 paar.
Ook gepersonaliseerde sportsokken kunnen wij voor je bedrukken. Dit is al een tijdje een trend en onze klanten vragen hier vaak om. Zie voor meer informatie onze pagina over sportsokken bedrukken.
Geen probleem om sokken met logo voor je te maken. Dit kunnen wij met de meest uiteenlopende logo's. Zie voor meer informatie onze pagina over sokken met logo.