De zomer staat weer voor de deur! Dit jaar helaas geen leuke festivals en verre reizen, maar dat hoeft de pret zeker niet te drukken. Ook in ons eigen kikkerlandje kunnen we heerlijk genieten van de warmte en het zonnetje. Wij delen 10 leuke zomerweetjes waarmee je kunt shinen tijdens een gezellig drankje met vrienden op het terras, in de achtertuin en in het park of gewoon om indruk te maken tijdens je video calls 😉

  1. In de stad kan het soms tot wel 7 graden warmer zijn dan op het platteland. 
  2. Op een plek waar veel mensen bij elkaar zijn kan het tot wel 5 graden warmer zijn. Daar hebben we met de Corona-maatregelen in ieder geval geen last van! 

3. Hoe warmer het is, hoe agressiever mensen worden. In de Verenigde Staten is gemeten dat bij een temperatuurstijging van 3 graden het geweld met maar liefst 14 procent toeneemt. 
4. In ongeveer 50 likjes heb je een bolletje ijs op. Probeer maar eens!
5. Bij hoge temperaturen zet het ijzer van de Eiffeltoren uit, waardoor hij maar liefst 15 centimeter langer kan worden.  
6. Uit onderzoek is gebleken dat we bij een temperatuur van 30 graden minder gelukkig zijn dan wanneer het 20 graden is. 

7. De hoogste temperatuur ooit gemeten is 57,7 graden en is gemeten in, hoe kan het ook anders, de Sahara.
8. Een ijsbeer heeft onder zijn witte vacht een zwarte huid. Deze zwarte huid zorgt ervoor dat hij de warmte van de zon beter kan absorberen en langer vast kan houden. 
9. Het grootste schepijsje ooit is gemaakt door de Italianen. Het ijsje was maar liefst 2 meter en 81 centimeter!
10. De tennisballen die gebruikt worden op Wimbledon worden bewaard in een koelkast op 20 graden. Tennisballen moeten op de juiste temperatuur bewaard worden voor de juiste druk in de bal. Deze druk zorgt er namelijk voor dat de bal perfect kan stuiteren. 

Bronnen: Amayzine, Amperslim, Albelli

Tekst: Chelesta de Haas

Soque wenst je een hele fijne, gezonde zomer toe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte van de leukste sokken

Elke maand verloten we een paar gratis sokken onder onze nieuwsbrief lezers.

Je kunt bij Soque.nl ook terecht voor:

Onze meestgestelde vragen

We maken de sokken precies zoals op het ontwerp, maar begrijpen dat je ze in real life wilt zien (en voelen). Een sample ontvangen kan op 3 manieren: 1. Een sample van eerder gemaakte sokken, dit is kosteloos en geeft al een goed beeld van de te verwachten kwaliteit. 2. Foto’s van een sample van jullie eigen ontwerp. De levertijd hiervan is ongeveer 1 á 2 weken. a. Als er sprake is van een order, is dit kosteloos b. Als er nog geen order is kan dit voor €50,- per ontwerp (dit wordt van de nota afgetrokken als de order doorgaat). 3. Een fysiek sample van jullie eigen ontwerp. Dit kan voor €75,- voor het eerste ontwerp en € 50,- voor extra ontwerpen. De levertijd hiervan is ongeveer 4 weken. Bij een order groter dan 500 paar per ontwerp wordt dit van de nota afgetrokken als de order doorgaat.
Ja, het is zeker mogelijk om sokken te laten bedrukken met tekst. Tekst heeft wel wat meer ruimte nodig om de letters heen, maar een slogan of website is bijvoorbeeld goed mogelijk. Zie voor meer informatie onze pagina over het bedrukken van sokken met tekst.
Stuur ons je wensen, logo en huisstijl dan ontvang je binnen 24 uur een gratis proefontwerp in de vorm van een digitale schets. Met jouw feedback kunnen we je ontwerp vervolgens net zo vaak aanpassen totdat het geheel naar wens is.
Jazeker, bij ons kun je al je eigen sokken laten bedrukken vanaf 50 paar.
Ook gepersonaliseerde sportsokken kunnen wij voor je bedrukken. Dit is al een tijdje een trend en onze klanten vragen hier vaak om. Zie voor meer informatie onze pagina over sportsokken bedrukken.
Geen probleem om sokken met logo voor je te maken. Dit kunnen wij met de meest uiteenlopende logo's. Zie voor meer informatie onze pagina over sokken met logo.