Yes, je hebt besloten dat je sokken op maat wilt ontwerpen. Maar waar moet je op letten voor het beste resultaat? Wij helpen je graag op weg!

1. Less is more

Hoewel we je het liefst aanmoedigen om helemaal lost te gaan met het maken van je sokken op maat, raden we je aan het ontwerp niet te druk te maken. Een sok heeft een beperkte oppervlakte, voor hele drukke patronen en ingewikkelde iconen is er beperkt de ruimte. Even technisch: een sok is opgebouwd uit geweven rondjes van tot wel 200 steken. Als je enthousiast een ontwerp indient waarvoor wel 1000 steken per rondje nodig zijn, kun je je voorstellen dat dit niet helemaal past. Hoe simpeler het ontwerp, hoe beter de sokken gebreid kunnen worden en hoe mooier ze eruit gaan zien. Dat gezegd hebbende, er is natuurlijk veel mogelijk dus probeer het vooral uit!

2. Kies je kleur verstandig

Net als bij het kiezen van je ontwerp, raden wij aan om het kleurgebruik in de sok simpel te houden. Hoe meer de kleuren op een klein stukje van de sok op elkaar over springen, hoe moeilijker de sok namelijk te breien wordt. Daarom kun je voor het laten maken van sokken kiezen uit maximaal 6 kleuren garen (en in sommige situaties zelfs 7). Binnen dit aantal kun je natuurlijk variëren met ontelbaar veel PMS kleuren. De garens worden hierna op basis van deze kleuren uitgekozen. Het mooiste kleureffect bereik je trouwens met een aantal contrasterende kleuren! Goed om te weten is dat de hiel, teen en boord van de sok altijd effen zijn. Hierbij zijn er wel een paar uitzonderingen mogelijk voor het boord. Wil je weten of jouw idee past? Vraag het ons!

3. Geen ontwerpskills? Geen probleem

Wil je graag mooie sokken op maat, maar vind je het lastig om te beginnen? Geen zorgen! Je kunt bijvoorbeeld ons ontwerp template gebruiken, of wij kunnen gratis een digitale schets voor je maken. Start altijd met je basiskeur en de iconen die je erop wilt hebben. Je kunt bijvoorbeeld een icoon of logo meerdere keren in het klein terug laten komen, of je kunt een tekst op de voetzool laten weven. Er is heel veel mogelijk! We ontvangen je ontwerp graag in PDF, maar als dat niet lukt zijn andere manieren natuurlijk ook mogelijk.

4. Sokken op maat (letterlijk)

Voordat je begint met het maken van gepersonaliseerde sokken, denk dan na over de maat en het type sok dat je graag wilt hebben. Dit kan namelijk verschillen per soort sok. Er past letterlijk minder op een babysok dan op een heren sportsok. Bedenk ook goed welke maatindeling de doelgroep van je sokken zal hebben! De maatindeling gaat vanaf 50 paar. Binnen één order zijn er dan ook meerdere maten mogelijk op dezelfde soort sok.

Wil je aan de slag of heb je vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op!

[contact-form-7 id=”2556″ title=”Eigen ontwerp”]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte van de leukste sokken

Elke maand verloten we een paar gratis sokken onder onze nieuwsbrief lezers.

Je kunt bij Soque.nl ook terecht voor:

Onze meestgestelde vragen

We maken de sokken precies zoals op het ontwerp, maar begrijpen dat je ze in real life wilt zien (en voelen). Een sample ontvangen kan op 3 manieren: 1. Een sample van eerder gemaakte sokken, dit is kosteloos en geeft al een goed beeld van de te verwachten kwaliteit. 2. Foto’s van een sample van jullie eigen ontwerp. De levertijd hiervan is ongeveer 1 á 2 weken. a. Als er sprake is van een order, is dit kosteloos b. Als er nog geen order is kan dit voor €50,- per ontwerp (dit wordt van de nota afgetrokken als de order doorgaat). 3. Een fysiek sample van jullie eigen ontwerp. Dit kan voor €75,- voor het eerste ontwerp en € 50,- voor extra ontwerpen. De levertijd hiervan is ongeveer 4 weken. Bij een order groter dan 500 paar per ontwerp wordt dit van de nota afgetrokken als de order doorgaat.
Ja, het is zeker mogelijk om sokken te laten bedrukken met tekst. Tekst heeft wel wat meer ruimte nodig om de letters heen, maar een slogan of website is bijvoorbeeld goed mogelijk. Zie voor meer informatie onze pagina over het bedrukken van sokken met tekst.
Stuur ons je wensen, logo en huisstijl dan ontvang je binnen 24 uur een gratis proefontwerp in de vorm van een digitale schets. Met jouw feedback kunnen we je ontwerp vervolgens net zo vaak aanpassen totdat het geheel naar wens is.
Jazeker, bij ons kun je al je eigen sokken laten bedrukken vanaf 50 paar.
Ook gepersonaliseerde sportsokken kunnen wij voor je bedrukken. Dit is al een tijdje een trend en onze klanten vragen hier vaak om. Zie voor meer informatie onze pagina over sportsokken bedrukken.
Geen probleem om sokken met logo voor je te maken. Dit kunnen wij met de meest uiteenlopende logo's. Zie voor meer informatie onze pagina over sokken met logo.