Op de ‘Dag tegen Kanker’ in België wordt aandacht gevraagd voor mensen met kanker en de strijd die ze elke dag leveren. Om verbondenheid te tonen met kankerpatiënten en hun naasten worden er allerlei acties georganiseerd en dat gebeurt op tal van manieren in Vlaanderen en Brussel o.a. door het dragen van een geel lintje. Deze dag is elke derde donderdag van oktober en zal dit jaar op 20 oktober gehouden worden.

Het AZ Sint-Vincentiusziekenhuis te Deinze wilde afgelopen jaar op die dag iets bijzonders doen voor het personeel van de chemo-afdeling en de patiënten. Zij schakelden Soque in om een tastbare herinnering te maken!

We spraken met Ann Van Veirdeghem, onco-psycholoog bij het Sint-Vincentiusziekenhuis te Deinze  in Vlaanderen.

Sokken Bedrukken

Hoe kwamen jullie op het idee om sokken te ontwerpen?

We besteden altijd bijzondere aandacht aan de dag tegen kanker in oktober. We organiseren dan allerlei activiteiten (workshops, brunch, taartenbuffet…) om onze patiënten te verwennen en ook krijgen de patiënten een goodybag met geschenken.

En nu kwam het idee om echt iets van toepassing op onze dappere patiënten te geven met een leuke spreuk o.i.d.

Ook wilden we graag een mogelijkheid creëren om ze geluk te wensen voor de behandeling. Zo is het idee ontstaan om ‘Lucky Socks’ te maken. Een betere afgeleide van de happy socks, die we allemaal wel kennen. Geluk sprak ons meer aan!

Hoe ging het ontwerpen?

Het ontwerpen was leuk om te doen en ging heel vlot. Was tof om kleuren te kiezen. We zijn erg tevreden, de kwaliteit is goed en ze zien er prachtig uit! Bovendien hebben chemo-patiënten vaak koude voeten en dan is het extra fijn dat de sokken naast wat geluk ook warmte kunnen geven.

Ook de patiënten die na een lange tijd weer terug komen op controle, die zeggen dan: Kijk! Ik heb ze weer aan hoor! Dat brengt een hele fijne sfeer en vrolijkheid met zich mee en een lach op ons gezicht.

Hoe was de ‘Dag tegen Kanker’?

Het was een hele mooie dag. En de sokken werden erg geapprecieerd, toffe sokken die ook wel zorgen voor eenheid bij de verzorging. Om niet uit de toon te vallen gingen collega’s snel de nieuwe sokken aandoen, dat gaf een enorme teamspirit! En dan de sokken zo hoog mogelijk optrekken, zodat ze duidelijk te herkennen zijn. Het was speciaal voor de patiënten en zelfs veel familie wilde ook de sokken. Maar daar hebben we niet voor gekozen, want de magie en energie van de sok moet natuurlijk wel zijn werking doen 🙂

Sokken Met Logo

De kleuren, hoe kwam je op het idee?

Ja geel, vanwege gele lintjes om kanker patiënten te steunen. En helemaal geel vonden we dan iets minder mooi. Met het contrast met blauw werd het een fraaie sok. En ik kwam erachter dat de kleur geel en blauw nu wel passend is om solidair te zijn met Oekraïne. Want we kunnen wel wat geluk gebruiken in het oosten van Europa…

Hoe ziet jouw eigen sokkenla eruit?

Ja, ik heb ook veel vrolijke sokken. Ik houd van kleur, hoe gekker hoe beter! Eigenlijk was het een droom om eigen sokken te maken, die is nu uitgekomen!

Wil je meer weten van AZ Sint-Vincentiusziekenhuis Deinze? Check dan hun website! Zou je ook gepersonaliseerde sokken willen laten maken voor jouw organisatie of vereniging? Lees hier over gepersonaliseerde sokken. Of neem contact met ons op!

[contact-form-7 id=”2556″ title=”Eigen ontwerp”]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte van de leukste sokken

Elke maand verloten we een paar gratis sokken onder onze nieuwsbrief lezers.

Je kunt bij Soque.nl ook terecht voor:

Onze meestgestelde vragen

We maken de sokken precies zoals op het ontwerp, maar begrijpen dat je ze in real life wilt zien (en voelen). Een sample ontvangen kan op 3 manieren: 1. Een sample van eerder gemaakte sokken, dit is kosteloos en geeft al een goed beeld van de te verwachten kwaliteit. 2. Foto’s van een sample van jullie eigen ontwerp. De levertijd hiervan is ongeveer 1 á 2 weken. a. Als er sprake is van een order, is dit kosteloos b. Als er nog geen order is kan dit voor €50,- per ontwerp (dit wordt van de nota afgetrokken als de order doorgaat). 3. Een fysiek sample van jullie eigen ontwerp. Dit kan voor €75,- voor het eerste ontwerp en € 50,- voor extra ontwerpen. De levertijd hiervan is ongeveer 4 weken. Bij een order groter dan 500 paar per ontwerp wordt dit van de nota afgetrokken als de order doorgaat.
Ja, het is zeker mogelijk om sokken te laten bedrukken met tekst. Tekst heeft wel wat meer ruimte nodig om de letters heen, maar een slogan of website is bijvoorbeeld goed mogelijk. Zie voor meer informatie onze pagina over het bedrukken van sokken met tekst.
Stuur ons je wensen, logo en huisstijl dan ontvang je binnen 24 uur een gratis proefontwerp in de vorm van een digitale schets. Met jouw feedback kunnen we je ontwerp vervolgens net zo vaak aanpassen totdat het geheel naar wens is.
Jazeker, bij ons kun je al je eigen sokken laten bedrukken vanaf 50 paar.
Ook gepersonaliseerde sportsokken kunnen wij voor je bedrukken. Dit is al een tijdje een trend en onze klanten vragen hier vaak om. Zie voor meer informatie onze pagina over sportsokken bedrukken.
Geen probleem om sokken met logo voor je te maken. Dit kunnen wij met de meest uiteenlopende logo's. Zie voor meer informatie onze pagina over sokken met logo.