Op de spoedeisende hulp van het Erasmus MC in Rotterdam doet iedereen zijn uiterste best om patiënten zo snel mogelijk weer op te lappen. Wie goed oplet en iets verder kijkt dan de witte outfits van het personeel, zou zich zomaar in de jaren ’80 kunnen wanen. De hele SEH loopt namelijk tegenwoordig op Pacman sokken. Enige verschil met het originele spel? Het happertje verslaat Covid-19 virusdeeltjes in plaats van spookjes. SEH-arts Marna Bouwhuis vertelt: “In deze rare tijd zochten we naar een leuk souvenir dat verbindt. Sokken dragen we allemaal en is leuk voor het hele team. Daarom gingen drie collega’s en ik aan de slag om een geschikt ontwerp te verzinnen.”

Beat Covid SchetsHoe was het om zelf sokken te ontwerpen?

“Het proces begon met brainstormen. De sokken moesten genderneutraal zijn, met de kleuren van het ziekenhuis. Daarnaast was het belangrijk dat ze leuk stonden onder een wit pak met klompen. We wilden er geen softe sok van maken. Het ontwerp moest refereren naar de corona pandemie, maar wel met een grappige twist. Het leven op de SEH is al serieus genoeg!”

“Om inspiratie op te doen ging ik Googelen op Covid cartoons en dan gaan je hersenen vanzelf associatief werken. Zo kwam ik erop om Pacman in de sok te verwerken die de strijd moet winnen van virusdeeltjes. Dat vonden we allemaal een heel leuk idee en toen hebben een collega en ik een schets gemaakt. Ik vind het heel knap dat Guido op basis van deze schets een voorstel stuurde dat we allemaal direct mooi vonden, haha! Ook als je technisch niet zo begaafd bent, kun je een heel eind komen.”

Wat waren de reacties van het personeel?

“De sokken zijn geïntroduceerd tijdens een online borrelquiz. Een verpleegkundige van ons ‘sokkenteam’ had alle sokken in een leuk tasje gedaan en op naam uitgedeeld, zodat we zeker wisten dat iedereen een paar zou ontvangen. De reacties waren heel positief, het zijn lekker warme sokken! Als ik zelf iemand met de sokken zie lopen, vind ik dat heel erg leuk. De sokken geven je een vrolijk gevoel.”

Hoe heb je de samenwerking met Soque ervaren?

“Heel prettig. Omdat jullie zo enthousiast waren over het ontwerp, (Soque heeft een iets aangepast ontwerp ook zelf uitgebracht, red.) verliep de communicatie erg vlot. Als wij een idee aandroegen, kregen we supersnel respons. Het voelde ook heel laagdrempelig om even te bellen als we vragen hadden. Wanneer we in de toekomst weer sokken willen uitbrengen, kom ik zeker bij jullie terug.”

25267C25 1240 4705 B0Db 5C08Cecfb63F

Wat fijn om te horen! Laatste vraag: hoe ziet jouw sokkenla eruit?

“Een beetje saai! Maar door dit nieuwe paar is de la wel lekker opgefrist. Ik houd van sokken met een beetje wol erin, dat zit zo comfortabel. Verder heb ik op dit moment vooral donkerblauwe en grijze sokken. Maar: wat niet is aan kleur, kan nog komen!”

Meekijken met de SEH van het Erasmus MC? Volg hen op Instagram.

NB. Guido van Soque vond deze sokken zo leuk, dat hij in samenspraak met Marna en collega’s besloot een iets aangepaste versie zelf uit te brengen. Je koopt deze Beat Covid sokken hier!

Ben je enthousiast geworden en wil je ook zelf sokken ontwerpen? Neem contact op via het onderstaande formulier.

[contact-form-7 id=”2556″ title=”Eigen ontwerp”]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte van de leukste sokken

Elke maand verloten we een paar gratis sokken onder onze nieuwsbrief lezers.

Je kunt bij Soque.nl ook terecht voor:

Onze meestgestelde vragen

We maken de sokken precies zoals op het ontwerp, maar begrijpen dat je ze in real life wilt zien (en voelen). Een sample ontvangen kan op 3 manieren: 1. Een sample van eerder gemaakte sokken, dit is kosteloos en geeft al een goed beeld van de te verwachten kwaliteit. 2. Foto’s van een sample van jullie eigen ontwerp. De levertijd hiervan is ongeveer 1 á 2 weken. a. Als er sprake is van een order, is dit kosteloos b. Als er nog geen order is kan dit voor €50,- per ontwerp (dit wordt van de nota afgetrokken als de order doorgaat). 3. Een fysiek sample van jullie eigen ontwerp. Dit kan voor €75,- voor het eerste ontwerp en € 50,- voor extra ontwerpen. De levertijd hiervan is ongeveer 4 weken. Bij een order groter dan 500 paar per ontwerp wordt dit van de nota afgetrokken als de order doorgaat.
Ja, het is zeker mogelijk om sokken te laten bedrukken met tekst. Tekst heeft wel wat meer ruimte nodig om de letters heen, maar een slogan of website is bijvoorbeeld goed mogelijk. Zie voor meer informatie onze pagina over het bedrukken van sokken met tekst.
Stuur ons je wensen, logo en huisstijl dan ontvang je binnen 24 uur een gratis proefontwerp in de vorm van een digitale schets. Met jouw feedback kunnen we je ontwerp vervolgens net zo vaak aanpassen totdat het geheel naar wens is.
Jazeker, bij ons kun je al je eigen sokken laten bedrukken vanaf 50 paar.
Ook gepersonaliseerde sportsokken kunnen wij voor je bedrukken. Dit is al een tijdje een trend en onze klanten vragen hier vaak om. Zie voor meer informatie onze pagina over sportsokken bedrukken.
Geen probleem om sokken met logo voor je te maken. Dit kunnen wij met de meest uiteenlopende logo's. Zie voor meer informatie onze pagina over sokken met logo.