Morgen is het 29 februari, een datum die maar één keer in de vier jaar voorkomt. Wat weet jij eigenlijk van het schrikkeljaar? Soque spijkert je kennis bij.

? De baan van de zon om de aarde duurt 365 dagen, 5 uren en 48 minuten, (afgerond zes uur). Als wij op 31 december om 00.00 uur de champagneglazen laten klinken, heeft de zon haar rondje dus nog niet voltooid. Om dit recht te trekken, hebben we elke vier jaar een dag extra!

? Met elke vier jaar een schrikkeljaar, lopen we alleen nog niet helemaal op schema. Daarom zijn eeuwjaren, geen schrikkeljaar. Tenzij ze deelbaar zijn door 400.

? Het woord schrikkeljaar komt van het middeleeuwse woord ‘scricken’. Dat betekent ‘lopen met grote passen’. In het Engels noemen ze schrikkeldag ook wel leap day, wat ‘sprong dag’ betekent.

? In Nederland zijn op 29 februari 2020 ruim 11.000 mensen jarig ?! Zes van hen worden 100.

? Ook trouwen op een schrikkeldag is populair. Zo viel schrikkeldag in 2016 op een maandag, een dag waarop normaal gesproken gemiddeld 277 mensen in het huwelijk treden. Op 29-02-2016 waren dat er maar liefst 428!

? En, welke Soquen vind jij het meest geschikt voor deze schrikkeldag? Wij gaan voor de Salvadorable, want als iemand creatief met tijd was, dan was het Dalí wel! ?️

Dali Sokken 2
Wat weet jij van het schrikkeljaar? 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte van de leukste sokken

Elke maand verloten we een paar gratis sokken onder onze nieuwsbrief lezers.

Je kunt bij Soque.nl ook terecht voor:

Onze meestgestelde vragen

We maken de sokken precies zoals op het ontwerp, maar begrijpen dat je ze in real life wilt zien (en voelen). Een sample ontvangen kan op 3 manieren: 1. Een sample van eerder gemaakte sokken, dit is kosteloos en geeft al een goed beeld van de te verwachten kwaliteit. 2. Foto’s van een sample van jullie eigen ontwerp. De levertijd hiervan is ongeveer 1 á 2 weken. a. Als er sprake is van een order, is dit kosteloos b. Als er nog geen order is kan dit voor €50,- per ontwerp (dit wordt van de nota afgetrokken als de order doorgaat). 3. Een fysiek sample van jullie eigen ontwerp. Dit kan voor €75,- voor het eerste ontwerp en € 50,- voor extra ontwerpen. De levertijd hiervan is ongeveer 4 weken. Bij een order groter dan 500 paar per ontwerp wordt dit van de nota afgetrokken als de order doorgaat.
Ja, het is zeker mogelijk om sokken te laten bedrukken met tekst. Tekst heeft wel wat meer ruimte nodig om de letters heen, maar een slogan of website is bijvoorbeeld goed mogelijk. Zie voor meer informatie onze pagina over het bedrukken van sokken met tekst.
Stuur ons je wensen, logo en huisstijl dan ontvang je binnen 24 uur een gratis proefontwerp in de vorm van een digitale schets. Met jouw feedback kunnen we je ontwerp vervolgens net zo vaak aanpassen totdat het geheel naar wens is.
Jazeker, bij ons kun je al je eigen sokken laten bedrukken vanaf 50 paar.
Ook gepersonaliseerde sportsokken kunnen wij voor je bedrukken. Dit is al een tijdje een trend en onze klanten vragen hier vaak om. Zie voor meer informatie onze pagina over sportsokken bedrukken.
Geen probleem om sokken met logo voor je te maken. Dit kunnen wij met de meest uiteenlopende logo's. Zie voor meer informatie onze pagina over sokken met logo.