Nooit meer vlees eten. Zou jij het kunnen? Of beter gezegd, zou je het graag willen? Elke dag vlees eten is eigenlijk niet meer van deze tijd. Vaker een dagje geen vlees of vis heeft ook nog eens een hele positieve impact op zowel onszelf als onze omgeving. Om hier meer bewustwording voor te creëren is de Nationale Week Zonder Vlees in het leven geroepen. ?

 

Planten Sokken

Wist je bijvoorbeeld dat als je een week geen vlees eet…

… je 130 liter water bespaart? Er is ontzettend veel water nodig voor de productie van veevoer en je dagelijkse portie vlees. Zo hoef je je toch wat minder schuldig te voelen als je nét iets te lang onder die lekkere warme douche blijft staan 😉 

… je 13,3 kg CO2 bespaart? Deze uitstoot wordt veroorzaakt door de productie van veevoer, de verpakking van het vlees, maar ook door de bereiding ervan. Een gemiddelde auto stoot ongeveer 175 gram CO2 uit, dus met een snelle rekensom komen we uit op 76 bespaarde kilometers!

… je 1400 gram vlees bespaart? Een gemiddelde Nederlander eet ongeveer 200 gram vlees per dag. Een gemiddelde kip bevat ongeveer 1600 gram bruikbaar vlees, dus één week zonder vlees staat bijna gelijk aan één blije kip. ?

Egg And Chicken

… je het risico op hart- en vaatziekte verkleint. Minder of geen vlees zorgt ervoor dat je een kleinere hoeveelheid slechte cholesterol binnen krijgt en laat cholesterol nu net een risicofactor zijn voor hart- en vaatziekten…

… je gemiddeld 3,4 kilo lichaamsgewicht kunt verliezen binnen vier weken. Het reduceren van vlees in je menu zorgt er voor dat je minder vet binnen krijgt. Vlees wordt bovendien vaak vervangen met plantaardige producten die over het algemeen meer vezels bevatten en dit zorgt er weer voor dat je sneller vol zit. Ideaal dus als je een paar kilootjes kwijt wil ?

Kortom, trek je groente en fruit Soquen alvast uit de kast en laat zien dat je van 9 tot 15 maart geen vlees eet! Vind je een hele week toch wel lastig? Eén dag in de week maakt ook al een enorm verschil! 

Avocado Sokken

Bronnen: https://weekzondervlees.nl/ , https://www.oxfamnovib.nl/ , https://www.libelle.nl/mensen/blogs-en-columns/maand-lang-geen-vlees-resultaat/ , https://www.margriet.nl/gezondheid/snel-afvallen-eet-vegetarisch/

Tekst: Chelesta de Haas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte van de leukste sokken

Elke maand verloten we een paar gratis sokken onder onze nieuwsbrief lezers.

Je kunt bij Soque.nl ook terecht voor:

Onze meestgestelde vragen

We maken de sokken precies zoals op het ontwerp, maar begrijpen dat je ze in real life wilt zien (en voelen). Een sample ontvangen kan op 3 manieren: 1. Een sample van eerder gemaakte sokken, dit is kosteloos en geeft al een goed beeld van de te verwachten kwaliteit. 2. Foto’s van een sample van jullie eigen ontwerp. De levertijd hiervan is ongeveer 1 á 2 weken. a. Als er sprake is van een order, is dit kosteloos b. Als er nog geen order is kan dit voor €50,- per ontwerp (dit wordt van de nota afgetrokken als de order doorgaat). 3. Een fysiek sample van jullie eigen ontwerp. Dit kan voor €75,- voor het eerste ontwerp en € 50,- voor extra ontwerpen. De levertijd hiervan is ongeveer 4 weken. Bij een order groter dan 500 paar per ontwerp wordt dit van de nota afgetrokken als de order doorgaat.
Ja, het is zeker mogelijk om sokken te laten bedrukken met tekst. Tekst heeft wel wat meer ruimte nodig om de letters heen, maar een slogan of website is bijvoorbeeld goed mogelijk. Zie voor meer informatie onze pagina over het bedrukken van sokken met tekst.
Stuur ons je wensen, logo en huisstijl dan ontvang je binnen 24 uur een gratis proefontwerp in de vorm van een digitale schets. Met jouw feedback kunnen we je ontwerp vervolgens net zo vaak aanpassen totdat het geheel naar wens is.
Jazeker, bij ons kun je al je eigen sokken laten bedrukken vanaf 50 paar.
Ook gepersonaliseerde sportsokken kunnen wij voor je bedrukken. Dit is al een tijdje een trend en onze klanten vragen hier vaak om. Zie voor meer informatie onze pagina over sportsokken bedrukken.
Geen probleem om sokken met logo voor je te maken. Dit kunnen wij met de meest uiteenlopende logo's. Zie voor meer informatie onze pagina over sokken met logo.