Vrijwilligerswerk voor het goede doel? Daar draait Sanne Veuger haar hand niet voor om. Al bijna vier jaar lang zet zij zich samen met Annewien in voor Love Ush, oftewel Stichting Ushersyndroom. Na armbandjes en sleutelhangers was het tijd om een nieuw item aan de webshop toe te voegen om aandacht te vragen voor het Ushersyndroom: “Sokken zijn altijd leuk.”

Wat is het Ushsersyndroom precies?

“Het Ushersyndroom is een zeldzame, erfelijke aandoening waarbij kinderen slechthorend of doof geboren worden. Daarbij wordt ook het zicht steeds minder. Uiteindelijk wordt iedereen die het heeft doof en blind. Ook kunnen kinderen evenwichtsproblemen ervaren of verstoorde motoriek.”

Ushersyndroom 2

Wat heftig! Hoe kwam je erbij om voor deze stichting als vrijwilliger aan de slag te gaan?

“Een vriendin van me kreeg een kindje met het Ushersyndroom. We vinden het altijd zo vanzelfsprekend dat je kind gezond is, dus dit viel rauw op ons dak. Die vriendin en ik hebben ons een paar jaar na dit nieuws aangesloten als vrijwilliger bij de stichting. Eerst verkochten we vooral zelfgeknoopte armbandjes, dat deden we allemaal uit eigen zak, soms met behulp van sponsors. Ik ben trots dat ik kan zeggen dat de opbrengst van alle donaties voor 100% bij de stichting terecht komt. Dit jaar werd ons gevraagd of wij niet beheerder wilden worden van de webshop. Natuurlijk, dachten we, maar dan moeten er wel sokken in!”

Was het gemakkelijk om tot een passend ontwerp te komen?

“De oude oppas van mijn kinderen doet het grafisch lyceum en had ons eerder ook geholpen met ontwerpjes. We hadden haar gevraagd om een ontwerp te maken met de kleuren van de webshop en dat is goed gelukt. Eerst twijfelden we nog over een ontwerp met braille of morse code, maar dat was iets te ambitieus, haha! Uiteindelijk vonden we het belangrijk dat de sok vooral vrolijk was. Mijn man draagt bijvoorbeeld altijd Happy Socks, dus dat was een goede inspiratiebron. De sokken moesten in ieder geval niet te zwaar aan het ushersyndroom hangen.

Elk jaar willen we elk jaar een nieuw ontwerp uitbrengen, zo blijf je vernieuwen en heb je elke keer weer goede reden om de stichting te steunen.”

Hoe ziet jouw eigen sokkenla er eigenlijk uit?

“Dat wil je niet weten, haha! Het is inmiddels een bonte kermis. Vroeger droeg ik vooral zwarte sokken, maar nu heb ik streepjes, bolletjes, de ushersokken natuurlijk, tijgerprintjes, hartjes…zwarte sokken komen er bij mij niet meer in. Hopelijk volgt de rest van Nederland snel!”

Wil jij ook kinderen met het ushersyndroom steunen door mooie sokken te kopen? Neem een kijkje de webshop van Love Ush!

Img 20210609 Wa0028 2

Ook zelf sokken ontwerpen? Neem contact op via het onderstaande formulier.

[contact-form-7 id=”2556″ title=”Eigen ontwerp”]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte van de leukste sokken

Elke maand verloten we een paar gratis sokken onder onze nieuwsbrief lezers.

Je kunt bij Soque.nl ook terecht voor:

Onze meestgestelde vragen

We maken de sokken precies zoals op het ontwerp, maar begrijpen dat je ze in real life wilt zien (en voelen). Een sample ontvangen kan op 3 manieren: 1. Een sample van eerder gemaakte sokken, dit is kosteloos en geeft al een goed beeld van de te verwachten kwaliteit. 2. Foto’s van een sample van jullie eigen ontwerp. De levertijd hiervan is ongeveer 1 á 2 weken. a. Als er sprake is van een order, is dit kosteloos b. Als er nog geen order is kan dit voor €50,- per ontwerp (dit wordt van de nota afgetrokken als de order doorgaat). 3. Een fysiek sample van jullie eigen ontwerp. Dit kan voor €75,- voor het eerste ontwerp en € 50,- voor extra ontwerpen. De levertijd hiervan is ongeveer 4 weken. Bij een order groter dan 500 paar per ontwerp wordt dit van de nota afgetrokken als de order doorgaat.
Ja, het is zeker mogelijk om sokken te laten bedrukken met tekst. Tekst heeft wel wat meer ruimte nodig om de letters heen, maar een slogan of website is bijvoorbeeld goed mogelijk. Zie voor meer informatie onze pagina over het bedrukken van sokken met tekst.
Stuur ons je wensen, logo en huisstijl dan ontvang je binnen 24 uur een gratis proefontwerp in de vorm van een digitale schets. Met jouw feedback kunnen we je ontwerp vervolgens net zo vaak aanpassen totdat het geheel naar wens is.
Jazeker, bij ons kun je al je eigen sokken laten bedrukken vanaf 50 paar.
Ook gepersonaliseerde sportsokken kunnen wij voor je bedrukken. Dit is al een tijdje een trend en onze klanten vragen hier vaak om. Zie voor meer informatie onze pagina over sportsokken bedrukken.
Geen probleem om sokken met logo voor je te maken. Dit kunnen wij met de meest uiteenlopende logo's. Zie voor meer informatie onze pagina over sokken met logo.