Sokken zijn serious business, daar weet Soque oprichter Guido Overzet alles van. Maar hoe is dat voor de vrouw naast een man in de sokkenwereld? Saskia Overzet vertelt: “Als ik koude voeten heb, leg ik ze lekker tegen Guido aan.”

Hoe vind je het om een man in de sokken te hebben?
“Cool! Lekker warm en knuffelig. Het is niet meer zo’n saaie zwarte sokken man, tegenwoordig heeft hij allemaal vrolijke sokken aan.”

Wat zijn je favoriete Soque sokken van het moment en waarom?
“De muzieksokken, vanwege de kleurencombinatie bauw met geel. Ik hou van die mosterdgele kleur.

Je bent in verwachting van een jongetje, gefeliciteerd! Mag jullie zoon ook roze sokken of houd je het liever bij de wat mannelijkere luchtballonsokken?
“Al wil hij een tutu aan, ik vind het allemaal goed. Zolang hij maar blij is.”

Bij wie zou je weleens in de sokkenla willen kijken?
“Heel cheezy, maar bij de voormalige koningin, prinses Beatrix. Ik heb gehoord dat ze stiekem rookt, dat verwacht niemand. In haar sokkenla verwacht ik niet veel kleur te vinden, maar hoe cool zou het zijn als daar ineens paarse en gele, oranje sokken tussen zitten? Of zou ze alleen maar steunkousen dragen?!”

Wat vind je van mannen die hun sokken aan houden in bed?
“Heerlijk, lekker warm. Ik vind het geen afknapper, we hebben zelfs sokkendag bij ons thuis. We vragen dan aan elkaar: ‘is het sokkendag?’ En dan mogen we allebei onze sokken aanhouden in bed.” 

Heb je vaak last van koude voeten?
“Ja, en dan leg ik ze tegen Guido aan, haha!”

Wie vind jij een held op sokken?
“Onze kat Harry. Het is een schatje, maar ook een heel schichtig beestje. En je kan nog geen theekopje op tafel zetten of hij zit al in je gordijnen.” 

Roze Kattensokken - Many Mornings - Playful Cat

Geitenwollen sokken of met blote voeten in je schoenen?
“Geitenwollen sokken, zeker weten. Ik vind blote voeten in je schoenen echt walgelijk. Dan ga je zweten en stinken en dan glijd je in je schoenen. Nee, geef mij maar lekker geitenwollen sokken.”

Iemand met mooie sokken die heel erg stinken, of iemand die maar blijft rondlopen met gaten in zijn sokken? 
“Liever iemand met gaten in zijn sokken dan iemand met stinksokken. Stank, daar kun je niet om heen. Gaten in sokken, daar kun je ook nog niet naar kijken.”

Op Soque kun je je eigen sokken ontwerpen. Wat voor eigen sokken zou jij ontwerpen?
“Ik zit nu helemaal in de baby’s, dus ik zou iets voor tijdens de bevallig maken. Bijvoorbeeld wanneer je bent je benen omhoog ligt, je iets leuks en bemoedigends op je voetzolen hebt staan.”

Hoe ziet jouw sokkenla eruit?
“Alle Soque sokken zitten erin en hij puilt helemaal uit. Dus het is elke dag een feestje, ik kies de kleur uit die die dag bij mijn outfit past. Ze liggen verder niet op kleur, het is één groot bolletjes-met-sokkenfestijn.”

Heb je nog wastips voor de Soquen?
“Ik deed de sokken altijd bij de donkere was, maar ik merk dat ze niet afgeven en ze mooier blijven als je ze bij de lichtbonte was doet. Bij het ophangen doe ik ze al bij elkaar. Ik ben heel neurotisch en als ik dat niet doe, word ik giftig. In principe zijn het Mismatched sokken, dus het zou niet moeten uitmaken als je ze niet bij elkaar hangt. Maar toch.”

Wie zou jij een paar sokken van Soque aanbevelen?
“Maarten van Rossum, dat is zo’n serieuze man. Die zou een paar vrolijke sokken wel goed staan.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte van de leukste sokken

Elke maand verloten we een paar gratis sokken onder onze nieuwsbrief lezers.

Je kunt bij Soque.nl ook terecht voor:

Onze meestgestelde vragen

We maken de sokken precies zoals op het ontwerp, maar begrijpen dat je ze in real life wilt zien (en voelen). Een sample ontvangen kan op 3 manieren: 1. Een sample van eerder gemaakte sokken, dit is kosteloos en geeft al een goed beeld van de te verwachten kwaliteit. 2. Foto’s van een sample van jullie eigen ontwerp. De levertijd hiervan is ongeveer 1 á 2 weken. a. Als er sprake is van een order, is dit kosteloos b. Als er nog geen order is kan dit voor €50,- per ontwerp (dit wordt van de nota afgetrokken als de order doorgaat). 3. Een fysiek sample van jullie eigen ontwerp. Dit kan voor €75,- voor het eerste ontwerp en € 50,- voor extra ontwerpen. De levertijd hiervan is ongeveer 4 weken. Bij een order groter dan 500 paar per ontwerp wordt dit van de nota afgetrokken als de order doorgaat.
Ja, het is zeker mogelijk om sokken te laten bedrukken met tekst. Tekst heeft wel wat meer ruimte nodig om de letters heen, maar een slogan of website is bijvoorbeeld goed mogelijk. Zie voor meer informatie onze pagina over het bedrukken van sokken met tekst.
Stuur ons je wensen, logo en huisstijl dan ontvang je binnen 24 uur een gratis proefontwerp in de vorm van een digitale schets. Met jouw feedback kunnen we je ontwerp vervolgens net zo vaak aanpassen totdat het geheel naar wens is.
Jazeker, bij ons kun je al je eigen sokken laten bedrukken vanaf 50 paar.
Ook gepersonaliseerde sportsokken kunnen wij voor je bedrukken. Dit is al een tijdje een trend en onze klanten vragen hier vaak om. Zie voor meer informatie onze pagina over sportsokken bedrukken.
Geen probleem om sokken met logo voor je te maken. Dit kunnen wij met de meest uiteenlopende logo's. Zie voor meer informatie onze pagina over sokken met logo.