Juliëtte Manders (19) is derdejaars student Product Design en heeft met Soque haar eerste paar sokken ontworpen. Van elk paar dat ze verkoopt, gaat een deel naar het goede doel. “Ik let er altijd op dat goede doelen transparant zijn.”

Je studeert Product Design, waarom heb je er voor gekozen om sokken te ontwerpen?
“Ik houd er van om vrolijke kleding te dragen, maar vind Happy Socks te druk. Vrienden en familie dachten er ook zo over, en daarom ben ik zelf sokken gaan ontwerpen. Uiteindelijk ben ik voor een draak met pastelkleuren gegaan. De draak loopt helemaal om de enkel heen, waardoor het ontwerp anders is dan gewone sokken.”

Img 4635
Juliëtte met haar zelf ontworpen sokken

Van elk paar sokken dat je verkoopt, gaat een deel naar een goed doel. Wil je daar wat meer over vertellen?
“Zelf heb ik een tijdje bij een goed doel gewerkt waarbij veel van het geld dat werd gedoneerd rechtstreeks bij het loon van de directie terecht kwam. Super oneerlijk, want mensen worden op deze manier opgelicht. Toen ik hier achter kwam ben ik meteen gestopt en kreeg ik het idee om later zelf een fonds op te richten waarbij het gedoneerde geld wél echt bij het goede doel terecht komt. Een eerste stap in de richting van die droom is het zelf ontwerpen van sokken en een deel van de opbrengst aan een oprecht goed doel geven. Voor de draken sokken is dat het WWF geworden.”

Waar baseer jij je keuze voor goede doelen op?
“Ik let er altijd op dat goede doelen heel transparant zijn. Op de site van het WWF is bijvoorbeeld precies te lezen waar het geld naar toe gaat. Natuurlijk gaat ook daar een deel van het geld naar lonen, de website en administratie. Maar het grootste deel van de donaties komt waar het hoort.”

Hoe beviel de samenwerking met Soque?
“Heel goed! Andere bedrijven die ik had benaderd vond ik soms best bot, maar Guido was heel aardig en behulpzaam.

Wil je je in de toekomst volledig richten op sokken?
“Dit is het eerste product dat ik heb gemaakt voor dit doel. Op mijn website en Instagram (@juuma.nl) kun je in de gaten houden wat ik nog meer ga doen, want ik wil me niet alleen met het ontwerpen van sokken bezighouden. Ik houd ervan als je iets koopt in de winkel en je er helemaal mee in je nopjes bent. Dat wil ik met mijn producten bereiken. Zo ontwerp ik in de toekomst misschien wel meubels en accessoires, maar dat kan altijd nog veranderen.”

Dragon Socks 11
Koop de sokken van Juliëtte nu op haar website!

Ben jij enthousiast geworden en wil jij ook eigen sokken ontwerpen? Neem contact met ons op!

[contact-form-7 id=”2556″ title=”Eigen ontwerp”]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte van de leukste sokken

Elke maand verloten we een paar gratis sokken onder onze nieuwsbrief lezers.

Je kunt bij Soque.nl ook terecht voor:

Onze meestgestelde vragen

We maken de sokken precies zoals op het ontwerp, maar begrijpen dat je ze in real life wilt zien (en voelen). Een sample ontvangen kan op 3 manieren: 1. Een sample van eerder gemaakte sokken, dit is kosteloos en geeft al een goed beeld van de te verwachten kwaliteit. 2. Foto’s van een sample van jullie eigen ontwerp. De levertijd hiervan is ongeveer 1 á 2 weken. a. Als er sprake is van een order, is dit kosteloos b. Als er nog geen order is kan dit voor €50,- per ontwerp (dit wordt van de nota afgetrokken als de order doorgaat). 3. Een fysiek sample van jullie eigen ontwerp. Dit kan voor €75,- voor het eerste ontwerp en € 50,- voor extra ontwerpen. De levertijd hiervan is ongeveer 4 weken. Bij een order groter dan 500 paar per ontwerp wordt dit van de nota afgetrokken als de order doorgaat.
Ja, het is zeker mogelijk om sokken te laten bedrukken met tekst. Tekst heeft wel wat meer ruimte nodig om de letters heen, maar een slogan of website is bijvoorbeeld goed mogelijk. Zie voor meer informatie onze pagina over het bedrukken van sokken met tekst.
Stuur ons je wensen, logo en huisstijl dan ontvang je binnen 24 uur een gratis proefontwerp in de vorm van een digitale schets. Met jouw feedback kunnen we je ontwerp vervolgens net zo vaak aanpassen totdat het geheel naar wens is.
Jazeker, bij ons kun je al je eigen sokken laten bedrukken vanaf 50 paar.
Ook gepersonaliseerde sportsokken kunnen wij voor je bedrukken. Dit is al een tijdje een trend en onze klanten vragen hier vaak om. Zie voor meer informatie onze pagina over sportsokken bedrukken.
Geen probleem om sokken met logo voor je te maken. Dit kunnen wij met de meest uiteenlopende logo's. Zie voor meer informatie onze pagina over sokken met logo.