O nee hé, het is weer zo ver: je linker teen is weer zichtbaar. En dat terwijl je juist zo gek bent op deze sokken. Natuurlijk kom je daar weer achter op een moment dat het even niet goed uitkomt: je bent verplicht je schoenen uit te trekken wanneer je bij je schoonouders op visite gaat. Of je vrolijk schoenen aan het passen bent met je vriendinnen. Of je hebt net een spetterende date gehad en was absoluut niet van plan om te blijven slapen. Je leukste sokken voor hem aangetrokken, maar op het moment dat je schoenen uitgaan, springt meteen je grote teen in het oog…

Soms grappig, maar soms ook lekker gênant. Hieronder vind je 8 tips om gaten in je sokken te voorkomen:

1. Zorg dat je teennagels goed geknipt zijn

Het zijn vooral je teennagels die van binnenuit langs de vezels schuren waardoor ze kapot gaan. Je teennagels knippen klinkt logisch, toch? Maar let je hierbij ook op hoe lang er tussen de knipbeurten heeft gezeten? En of je de randjes goed afknipt? Vijl scherpe kantjes eventueel bij.

2. Draag niet te strakke schoenen

Hoe leuk die net iets te krappe schoenen ook zijn, als ze niet goed passen komt er extra spanning op je sokken te staan. Een dagje overleven ze prima, maar als je hier dagelijks mee aan de wandel gaat slijten ze extra hard.

3. Draag ook niet te losse schoenen

Huh, niet te strak, niet te los, wat is dan wel goed? Van te losse schoenen krijg je weer veel wrijving. Je sokken schuren in je schoenen heen en weer. Ook hierdoor komt er spanning op de naadjes te staan, waardoor de sok extra hard gaat slijten. Het beste zijn schoenen die voldoende ruimte bieden voor je tenen, maar waarbij je niet in je schoen gaat ‘glijden’.

4. Was je sokken niet te heet en stop ze niet in de droger

Ok, ok, een open deur. Deze wist je natuurlijk al. Dan hoeven we niet meer uit te leggen dat de vezels door de hitte veel sneller slijten, waardoor je sokken het eerder begeven. Met als gevolg gaten in je linker teen.

5. Loop niet teveel op je sokken

Na een lange werkdag trek je thuis je schoenen uit en loop je lekker op je sokken door het huis. Voor velen van ons waarschijnlijk heel herkenbaar. Toch zorgt het in huis lopen op je sokken (en dan met name op vloerbedekking) er ook al voor dat ze sneller slijten. Trek dus je pantoffels aan over je nieuwe sokken of loop eens op blote voeten door het huis. 

6. Trek je sokken niet te hoog op

Veel mensen zijn geneigd om hun sokken hoog op te trekken zodat ze strak zitten. Het strak optrekken zorgt er alleen wel voor dat je minder lang kunt genieten van je sokken. Zorg ervoor dat het hielstukje daadwerkelijk op je hiel zit, dan zit je sok in ieder geval niet te strak en staat er niet teveel druk op. 

7. Draag stevige sokken!

Sommige mensen hebben tenen die wat meer omhoog staan. Ofwel, jubeltenen. Als je tenen wat omhoog staan dan duwen ze iets meer tegen de sok en kunnen ze gaten veroorzaken. Hier kun je natuurlijk niets aan doen. Zorg er in dit geval voor dat je nagels geknipt zijn en kijk eens naar sokken met een steviger teen- of hielstuk. Je kunt ook overwegen om voor sokken van nylon of polyester te gaan. Deze zijn wat minder zacht, maar gaan vaak wel wat langer mee. 

8. Wissel links en rechts eens om!

Dat kan namelijk prima met mismatched sokken. Het maakt niet uit of je ze links of rechts draagt, ze zijn universeel. Draag ze de ene dag links, de andere dag weer rechts. Waardoor je wisselende krachten op de vezels bij je grote tenen krijgt. Doe je er twee keer zo lang mee.

Nieuwsgierig naar het langer goed houden van je sokken? Lees ook ons blog met 8 tips om stralende sokken te houden!

 

Gaten In Je Sokken 1

Tekst: Saskia Scholte en Chelesta de Haas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte van de leukste sokken

Elke maand verloten we een paar gratis sokken onder onze nieuwsbrief lezers.

Je kunt bij Soque.nl ook terecht voor:

Onze meestgestelde vragen

We maken de sokken precies zoals op het ontwerp, maar begrijpen dat je ze in real life wilt zien (en voelen). Een sample ontvangen kan op 3 manieren: 1. Een sample van eerder gemaakte sokken, dit is kosteloos en geeft al een goed beeld van de te verwachten kwaliteit. 2. Foto’s van een sample van jullie eigen ontwerp. De levertijd hiervan is ongeveer 1 á 2 weken. a. Als er sprake is van een order, is dit kosteloos b. Als er nog geen order is kan dit voor €50,- per ontwerp (dit wordt van de nota afgetrokken als de order doorgaat). 3. Een fysiek sample van jullie eigen ontwerp. Dit kan voor €75,- voor het eerste ontwerp en € 50,- voor extra ontwerpen. De levertijd hiervan is ongeveer 4 weken. Bij een order groter dan 500 paar per ontwerp wordt dit van de nota afgetrokken als de order doorgaat.
Ja, het is zeker mogelijk om sokken te laten bedrukken met tekst. Tekst heeft wel wat meer ruimte nodig om de letters heen, maar een slogan of website is bijvoorbeeld goed mogelijk. Zie voor meer informatie onze pagina over het bedrukken van sokken met tekst.
Stuur ons je wensen, logo en huisstijl dan ontvang je binnen 24 uur een gratis proefontwerp in de vorm van een digitale schets. Met jouw feedback kunnen we je ontwerp vervolgens net zo vaak aanpassen totdat het geheel naar wens is.
Jazeker, bij ons kun je al je eigen sokken laten bedrukken vanaf 50 paar.
Ook gepersonaliseerde sportsokken kunnen wij voor je bedrukken. Dit is al een tijdje een trend en onze klanten vragen hier vaak om. Zie voor meer informatie onze pagina over sportsokken bedrukken.
Geen probleem om sokken met logo voor je te maken. Dit kunnen wij met de meest uiteenlopende logo's. Zie voor meer informatie onze pagina over sokken met logo.