Of Soque tien paar sokken beschikbaar wilde stellen voor de “Helden op sokken” van Duchenne Heroes? Daar hoefden we niet lang over na te denken. Natuurlijk wilden we dat! We spraken marketing en communicatiemedewerker Maxime Zitter over het verschil maken voor kinderen met de zeldzame spierziekte Duchenne. “Tijdens zo’n event zie je echt waar je het voor doet.”

Vertel, wat is Duchenne Heroes voor een evenement?

“Het is jaarlijks terugkerende, meerdaagse off road fietstocht om geld in de zamelen voor onderzoek naar Duchenne. Duchenne is een ernstige, progressieve spierziekte, bijna alleen voorkomend bij jongens. Vaak wordt de ziekte geconstateerd op 3-4 jarige leeftijd en is de levensverwachting slechts ongeveer 25 jaar. Hoe meer geld we ophalen tijdens Duchenne Heroes, hoe meer geld er kan naar onderzoek. En hoe groter de kans dat we de levensverwachting van kinderen met Duchenne verlengen en we de ziekte uiteindelijk de wereld uit helpen!

Ik zie dat er al meer dan een miljoen euro is opgehaald, wauw!

“Ja, goed hè! Het is echt een warm evenement, elk jaar doen er zo’n 500 deelnemers aan mee. Inschrijven kan individueel of als team en je kunt kiezen voor een tocht van 3 of 7 dagen. Iedereen die meedoet moet een minimaal sponsorbedrag ophalen van €1.250 voor 3 dagen en €2.500 voor 7 dagen. Maar veel mensen gaan daar dus dik overheen.

Al het geld dat we ophalen gaat naar het Duchenne Parent Project voor onderzoek, medicatie en betere zorg voor kinderen met Duchenne. Kinderen met Duchenne zijn echt onderdeel van het evenement en een aantal zijn er ook jaarlijks bij. Dat is waarvoor we het evenement uiteindelijk organiseren.”

Kun je wat meer vertellen over de “Helden op sokken”?

“Dat initiatief bestaat al heel lang, als een soort grapje. Elke dag delen we de held op sokken prijs uit aan iemand die is gevallen, verkeerd is gereden of bijvoorbeeld een klapband kreeg. De pechvogel dus. De prijs is een paar gekke, opvallende sokken. Wanneer je bent uitgeroepen tot de held op sokken van de dag, moet je de sokken die je hebt gekregen de dag erna aantrekken zodat iedereen dat kan zien.

Deze traditie is in het leven geroepen om het een beetje luchtig te houden. Voor veel deelnemers en bezoekers is het een ontzettend emotioneel traject, dus als we enigszins een beetje kunnen lachen, doen we dat graag.”

Wie is voor jou een held (op sokken)?

“Alle mensen die meedoen met Duchenne Heroes vind ik helden. Ik vind het zo bijzonder om te zien dat vaak de hele familie meegaat en iedereen alles doet om meer onderzoek naar Duchenne mogelijk te maken. Ik hoor vaders weleens zeggen: ‘Voor mijn zoon is het nu te laat, hij zal nooit meer genezen. Maar we doen dit ook voor anderen. Als er over 10 jaar kinderen geboren worden met Duchenne en zij langer kunnen leven omdat er meer over bekend is, dan is dat toch winst?’ Dat is waar ik het voor doe. Petje af.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte van de leukste sokken

Elke maand verloten we een paar gratis sokken onder onze nieuwsbrief lezers.

Je kunt bij Soque.nl ook terecht voor:

Onze meestgestelde vragen

We maken de sokken precies zoals op het ontwerp, maar begrijpen dat je ze in real life wilt zien (en voelen). Een sample ontvangen kan op 3 manieren: 1. Een sample van eerder gemaakte sokken, dit is kosteloos en geeft al een goed beeld van de te verwachten kwaliteit. 2. Foto’s van een sample van jullie eigen ontwerp. De levertijd hiervan is ongeveer 1 á 2 weken. a. Als er sprake is van een order, is dit kosteloos b. Als er nog geen order is kan dit voor €50,- per ontwerp (dit wordt van de nota afgetrokken als de order doorgaat). 3. Een fysiek sample van jullie eigen ontwerp. Dit kan voor €75,- voor het eerste ontwerp en € 50,- voor extra ontwerpen. De levertijd hiervan is ongeveer 4 weken. Bij een order groter dan 500 paar per ontwerp wordt dit van de nota afgetrokken als de order doorgaat.
Ja, het is zeker mogelijk om sokken te laten bedrukken met tekst. Tekst heeft wel wat meer ruimte nodig om de letters heen, maar een slogan of website is bijvoorbeeld goed mogelijk. Zie voor meer informatie onze pagina over het bedrukken van sokken met tekst.
Stuur ons je wensen, logo en huisstijl dan ontvang je binnen 24 uur een gratis proefontwerp in de vorm van een digitale schets. Met jouw feedback kunnen we je ontwerp vervolgens net zo vaak aanpassen totdat het geheel naar wens is.
Jazeker, bij ons kun je al je eigen sokken laten bedrukken vanaf 50 paar.
Ook gepersonaliseerde sportsokken kunnen wij voor je bedrukken. Dit is al een tijdje een trend en onze klanten vragen hier vaak om. Zie voor meer informatie onze pagina over sportsokken bedrukken.
Geen probleem om sokken met logo voor je te maken. Dit kunnen wij met de meest uiteenlopende logo's. Zie voor meer informatie onze pagina over sokken met logo.