Het is vandaag de internationale dag van de orang-oetan en die gelegenheid grijpen we graag aan om deze prachtige mensaap even in het zonnetje te zetten. Een speciale dag voor deze roodharige aap is hard nodig, want door boskap voor het winnen van palmolie en door stroperij, is de orang-oetan een ernstig bedreigde diersoort. Tijd om je kennis over deze apenkop eens bij te spijkeren!

Wist je dat…

? Er twee soorten orang-oetans zijn en deze allebei alleen in Indonesië voorkomen? De één leeft op het eiland Sumatra en de ander op Borneo.

? De orang-oetan na de gorilla de grootste aap is? Een mannetje kan wel 90 kilo wegen.

? Orang-oetan in het Nederlands bosmens betekent?

? De orang-oetan vooral in bomen leeft en super lenig is? Daarbij heeft hij hele lange armen, als hij ze spreidt is hij wel 230 cm breed!

? Deze aap heel slim is en insectenbeten tegengaat door planten in zijn slaapnest te verwerken die insecten afstoten?

? Jij de orang-oetan kunt helpen door levensmiddelen met palmolie te mijden en duurzame meubels te kopen met hout dat het leefgebied van de aap niet heeft aangetast?

? Je zelfs zo’n roodharige aap kunt adopteren (op afstand dan ;))?

? Soque hele leuke apensokken heeft voor een apenkop zoals jij? ?

? Je echt even dit hartverwarmende filmpje moet kijken!

 

? Bronnen: Orangutanevents

Een reactie op “9 orang-oetan weetjes op internationale orang-oetan dag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte van de leukste sokken

Elke maand verloten we een paar gratis sokken onder onze nieuwsbrief lezers.

Je kunt bij Soque.nl ook terecht voor:

Onze meestgestelde vragen

We maken de sokken precies zoals op het ontwerp, maar begrijpen dat je ze in real life wilt zien (en voelen). Een sample ontvangen kan op 3 manieren: 1. Een sample van eerder gemaakte sokken, dit is kosteloos en geeft al een goed beeld van de te verwachten kwaliteit. 2. Foto’s van een sample van jullie eigen ontwerp. De levertijd hiervan is ongeveer 1 á 2 weken. a. Als er sprake is van een order, is dit kosteloos b. Als er nog geen order is kan dit voor €50,- per ontwerp (dit wordt van de nota afgetrokken als de order doorgaat). 3. Een fysiek sample van jullie eigen ontwerp. Dit kan voor €75,- voor het eerste ontwerp en € 50,- voor extra ontwerpen. De levertijd hiervan is ongeveer 4 weken. Bij een order groter dan 500 paar per ontwerp wordt dit van de nota afgetrokken als de order doorgaat.
Ja, het is zeker mogelijk om sokken te laten bedrukken met tekst. Tekst heeft wel wat meer ruimte nodig om de letters heen, maar een slogan of website is bijvoorbeeld goed mogelijk. Zie voor meer informatie onze pagina over het bedrukken van sokken met tekst.
Stuur ons je wensen, logo en huisstijl dan ontvang je binnen 24 uur een gratis proefontwerp in de vorm van een digitale schets. Met jouw feedback kunnen we je ontwerp vervolgens net zo vaak aanpassen totdat het geheel naar wens is.
Jazeker, bij ons kun je al je eigen sokken laten bedrukken vanaf 50 paar.
Ook gepersonaliseerde sportsokken kunnen wij voor je bedrukken. Dit is al een tijdje een trend en onze klanten vragen hier vaak om. Zie voor meer informatie onze pagina over sportsokken bedrukken.
Geen probleem om sokken met logo voor je te maken. Dit kunnen wij met de meest uiteenlopende logo's. Zie voor meer informatie onze pagina over sokken met logo.