Stralende sokken

Ja, dat ge-mis-matched, leuke motiefjes en die spetterende kleuren zijn allemaal heel erg leuk, maar hoe houd ik mijn te gekke sokken mooi, hoor ik je denken. Natuurlijk maak je een onderscheid tussen lichte en donkere kleuren. Daar gedijen onze ook sokken het beste bij. Maar er zijn nog wat extra tips om ze zo lang mogelijk stevig en helder van kleur te laten blijven.

 

1. Binnenste buiten

Was je sokken binnenste buiten. Vooral kleding die licht van kleur is, neemt snel een andere kleur op waardoor het er grauw uit gaat zien.

 

2. Wassen op 30 graden

Kies een programma van 30 graden. Je kleding is je dankbaarder voor een langer programma op een lagere temperatuur, dan een kort programma op 40 graden.

 

3. Niet teveel waspoeder

Gebruik niet teveel waspoeder! Een misvatting is dat veel waspoeder je kleding schoner maakt. In werkelijkheid kan je wasmachine zoveel waspoeder niet afvoeren en blijft er een hoop poeder (en daardoor ook vuil) in de kleding achter na het wassen. Bacteriën vinden dit heerlijk. Dit resulteert in een dubieus geurtje aan je sokken en een wasmachine die minder lang mee gaat.

 

4. Vloeibaar wasmiddel

Gebruik in plaats van poeder eens vloeibaar wasmiddel. Hierdoor heb je minder last van het bovenstaande probleem.

 

5. Geconcentreerde wasverzachter

Gebruik goed geconcentreerde wasverzachter. Het lekkere geurtje van een paar pas gewassen sokken wordt afgegeven door de wasverzachter die je gebruikt.

 

6. Niet in de droger

Stop je sokken niet in de droger. Hierdoor gaan ze sneller pluizen en worden ze sneller dun. Hang je sokken goede-kant-naar-buiten uit op een wasrek.

 

7. Korte teennagels

Houd je teennagels kort. Hierdoor hebben je sokken minder te verduren van eventuele scherpe randjes en gaan ze minder snel door.

 

8. Hou van je sokken

Behandel je sokken zoals jij ook behandelt wil worden: geeft ze een aaitje en fluister een lief woordje. Dit doet niets met de houdbaarheid van de sokken, wel met het plezier dat je ervan hebt.

 

Ben je nieuwsgierig naar hoe je gaten in je sokken voorkomt? Lees dan ook ons blog met 5 tips om dit te voorkomen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte van de leukste sokken

Elke maand verloten we een paar gratis sokken onder onze nieuwsbrief lezers.

Je kunt bij Soque.nl ook terecht voor:

Onze meestgestelde vragen

We maken de sokken precies zoals op het ontwerp, maar begrijpen dat je ze in real life wilt zien (en voelen). Een sample ontvangen kan op 3 manieren: 1. Een sample van eerder gemaakte sokken, dit is kosteloos en geeft al een goed beeld van de te verwachten kwaliteit. 2. Foto’s van een sample van jullie eigen ontwerp. De levertijd hiervan is ongeveer 1 á 2 weken. a. Als er sprake is van een order, is dit kosteloos b. Als er nog geen order is kan dit voor €50,- per ontwerp (dit wordt van de nota afgetrokken als de order doorgaat). 3. Een fysiek sample van jullie eigen ontwerp. Dit kan voor €75,- voor het eerste ontwerp en € 50,- voor extra ontwerpen. De levertijd hiervan is ongeveer 4 weken. Bij een order groter dan 500 paar per ontwerp wordt dit van de nota afgetrokken als de order doorgaat.
Ja, het is zeker mogelijk om sokken te laten bedrukken met tekst. Tekst heeft wel wat meer ruimte nodig om de letters heen, maar een slogan of website is bijvoorbeeld goed mogelijk. Zie voor meer informatie onze pagina over het bedrukken van sokken met tekst.
Stuur ons je wensen, logo en huisstijl dan ontvang je binnen 24 uur een gratis proefontwerp in de vorm van een digitale schets. Met jouw feedback kunnen we je ontwerp vervolgens net zo vaak aanpassen totdat het geheel naar wens is.
Jazeker, bij ons kun je al je eigen sokken laten bedrukken vanaf 50 paar.
Ook gepersonaliseerde sportsokken kunnen wij voor je bedrukken. Dit is al een tijdje een trend en onze klanten vragen hier vaak om. Zie voor meer informatie onze pagina over sportsokken bedrukken.
Geen probleem om sokken met logo voor je te maken. Dit kunnen wij met de meest uiteenlopende logo's. Zie voor meer informatie onze pagina over sokken met logo.