Je hebt je verslapen, de trein heeft vertraging, het is zo druk op je werk dat je niet weet waar je moet beginnen. Natuurlijk regent het op de terugweg. Als je laat thuis komt moet er nog gekookt worden, en liggen er nog vele klusjes te wachten. Zomaar een dag uit je leven kan dan best wel eens een vervelende dag zijn, waar je niet bepaald gelukkig van wordt.

Het leven is echter niet zwart of wit, maar bestaat eigenlijk vooral uit plusjes en minnetjes die het totale plezier van de dag bepalen. Leuke dingen vormen plusjes, vervelende dingen een minnetje. Verzamel je tijdens de dag veel minnetjes (of enkele hele grote), dan zal je dit terug zien in je humeur.

Je kunt dit ombuigen door plusjes te sparen. Veel mensen gaan voor de grote plussen: lekker uit eten, een duur cadeau, vooruit kijken naar die vakantie. Maar met veel kleine plusjes kom je ook een heel eind. Vrolijke sokken kunnen daarbij helpen. Ze geven nét even die glimlach, die creatieve inslag. Laten je weer denken aan diegene van wie je ze hebt gekregen.

Laten we eerlijk zijn: vrolijke sokken kunnen het leven niet makkelijker voor je maken. Maar wel leuker! Elke keer dat je ze ziet, geven ze namelijk kleine plezier momentjes. En veel plezier momentjes leiden tot meer geluk. Hieronder vind je 7 redenen waarom.

 

1. Tegendraads zijn

Je kunt er lekker tegendraads mee zijn. Nette outfit aan naar je werk, in het stramien lopen. Mee met de bedrijfscultuur. Maar je bepaalt gelukkig nog wel zélf welke sokken je aantrekt, toch een stukje eigenwijsheid dat je jezelf toe kunt eigenen. Elke keer dat je naar je sokken kijkt, wordt je hieraan herinnerd.

 

2. Kunstzinnigheid

De sokken zijn kleine kunstwerkjes om naar te kijken. Mensen kunnen sterke emoties ervaren als ze naar kunst kijken. Als je sokken draagt die je mooi vindt, kun je daar erg blij van worden.

 

3. Je humor tonen

Met vrolijke sokken toon je een humoristisch randje. Het leven is al serieus genoeg. Laat zien dat jij jezelf niet al te serieus neemt. Door je vrolijke sokken te laten zien kun je net even een leuk gesprek op gang brengen, waardoor de toon gezet is.

 

4. Zien is geloven

Omdat je steeds even kort wat vrolijks aan je voeten ziet, wordt je zelf ook heel even vrolijk. Door er alleen al naar te kijken, ben je dus plusjes aan het verzamelen. Dat kan je net een duwtje in de rug geven om blijer te worden.

 

5. Een mooie manier om jezelf te uiten

Met eigenwijze sokken kun je laten zien wie je bent.  Je laat anderen zien wat jij mooi vind en waar je van houdt. Hiermee kunnen sokken helpen om jezelf te uiten. En daar wordt je vanzelf blijer van.

 

6. Creatiever door asymmetrie

Door mismatched sokken te dragen, loop je buiten de traditionele patronen (gelijke sokken). Het is niet symmetrisch, waardoor je hersenen elke keer als je je sokken ziet geprikkeld worden om ‘out of the box’ te gaan denken. Je wordt er creatiever van. Hiermee kom je tot oplossingen waaraan je op het eerste moment niet zal denken.

 

7. Verbinding met de gever van je cadeau

Als je je sokken cadeau hebt gekregen, moet je steeds even aan de gever denken. Aan de band die je met diegene hebt en hoe blij je was met het cadeau. Op die manier verzamel je extra plusjes op een dag.

Wil je meer lezen over plezier momentjes en hoe je meer rust en geluk kunt ervaren, lees dan het boek ‘Plezier on Demand’ van Chade-Meng Tan.

Nieuwsgierig naar andere geluksmomentjes? Lees hier ons blog met 7 manieren om je dag vrolijk te beginnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte van de leukste sokken

Elke maand verloten we een paar gratis sokken onder onze nieuwsbrief lezers.

Je kunt bij Soque.nl ook terecht voor:

Onze meestgestelde vragen

We maken de sokken precies zoals op het ontwerp, maar begrijpen dat je ze in real life wilt zien (en voelen). Een sample ontvangen kan op 3 manieren: 1. Een sample van eerder gemaakte sokken, dit is kosteloos en geeft al een goed beeld van de te verwachten kwaliteit. 2. Foto’s van een sample van jullie eigen ontwerp. De levertijd hiervan is ongeveer 1 á 2 weken. a. Als er sprake is van een order, is dit kosteloos b. Als er nog geen order is kan dit voor €50,- per ontwerp (dit wordt van de nota afgetrokken als de order doorgaat). 3. Een fysiek sample van jullie eigen ontwerp. Dit kan voor €75,- voor het eerste ontwerp en € 50,- voor extra ontwerpen. De levertijd hiervan is ongeveer 4 weken. Bij een order groter dan 500 paar per ontwerp wordt dit van de nota afgetrokken als de order doorgaat.
Ja, het is zeker mogelijk om sokken te laten bedrukken met tekst. Tekst heeft wel wat meer ruimte nodig om de letters heen, maar een slogan of website is bijvoorbeeld goed mogelijk. Zie voor meer informatie onze pagina over het bedrukken van sokken met tekst.
Stuur ons je wensen, logo en huisstijl dan ontvang je binnen 24 uur een gratis proefontwerp in de vorm van een digitale schets. Met jouw feedback kunnen we je ontwerp vervolgens net zo vaak aanpassen totdat het geheel naar wens is.
Jazeker, bij ons kun je al je eigen sokken laten bedrukken vanaf 50 paar.
Ook gepersonaliseerde sportsokken kunnen wij voor je bedrukken. Dit is al een tijdje een trend en onze klanten vragen hier vaak om. Zie voor meer informatie onze pagina over sportsokken bedrukken.
Geen probleem om sokken met logo voor je te maken. Dit kunnen wij met de meest uiteenlopende logo's. Zie voor meer informatie onze pagina over sokken met logo.