Begin je dag vrolijk!

Er zijn maar weinig mensen die vrolijk hun bed uit springen als om half zeven de wekker gaat. Toch zijn er een aantal simpele dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je de dag net wat vrolijker begint:

 

1. Nieuws

Bekijk meteen je berichtjes op je telefoon, mailtjes, FaceBook etc. Ieder berichtje dat je leest zorgt namelijk voor een klein stukje afgifte van dopamine in je hersenen (in het kader van: hey, er is nieuws, of hey, iemand denkt aan mij). Dat voelt goed op de korte termijn. Nadeel is wel dat je er later op de dag je aandacht minder goed bij kan houden. Als je dit juist wel wilt zou je jezelf eerst rustig wakker moeten laten worden, voordat het social media bombardement losbarst.

 

2. Dankbaarheid

Sluit even je ogen en benoem in een minuut alles waar je dankbaar voor bent. Hiermee leg je de focus op de goede dingen in je leven. En wordt je meteen vrolijker.

 

3. Drink en beweeg

Drink een half glas water en doe een paar ochtendgymnastiek oefeningen. Met het water komt je spijsvertering meteen op gang en met de ochtendgymnastiek komt je hart lekker op tempo. Of je er echt vrolijker van wordt kunnen we niet zeggen. Wel wakkerder.

 

4. Spiegelzin

Ga voor de spiegel staan en spreek jezelf toe: “Goedemorgen kanjer, vandaag wordt weer een top-dag!” (doe dit niet hardop, anders denkt je partner dat je gek bent geworden). In het begin klinkt dit nogal onwennig, maar op den duur ga je het zelf geloven. Fake it until you make it. En als je het zelf gelooft, dan is het voor jou waar, en wordt je vrolijker.

 

5. Knuffelen

Knuffel even met je partner, hond of kat (of met jezelf). Van het knuffelhormoon Oxytocine krijg je een gevoel van vertrouwen en verbondenheid en een hogere weerbaarheid tegen stress en verslaving (Bron: Wikipedia). Daar wordt je toch vrolijk van?

 

6. Ontbijten

Eet een lekker ontbijtje. Dit klinkt voor de hand liggend, maar veel mensen ontbijten niet ’s ochtends. Juist het ontbijt is eigenlijk de belangrijkste maaltijd van de dag, omdat je al uren achter elkaar niet gegeten hebt. Hiermee voorzie je je lichaam meteen van de brandstof die het nodig heeft, zodat het niet je reserves aan hoeft te spreken. Niet voor niets luidt het gezegde: Ontbijt als een keizer, lunch als een koning en diner als een bedelaar.

 

7. Vrolijke sokken

Vrolijke sokken aantrekken! Ga maar eens na hoe vaak je op een dag naar je voeten kijkt. Wat is er ’s ochtends nou beter voor je gemoed dan het aantrekken van sokken waar je blij van wordt? Of je er ook wakkerder van wordt kunnen we niet zeggen…

Nieuwsgierig wat vrolijke sokken dan met geluk te maken hebben? Lees hier ons blog met 7 redenen waarom je gelukkig wordt van vrolijke sokken!

 

Vrolijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte van de leukste sokken

Elke maand verloten we een paar gratis sokken onder onze nieuwsbrief lezers.

Je kunt bij Soque.nl ook terecht voor:

Onze meestgestelde vragen

We maken de sokken precies zoals op het ontwerp, maar begrijpen dat je ze in real life wilt zien (en voelen). Een sample ontvangen kan op 3 manieren: 1. Een sample van eerder gemaakte sokken, dit is kosteloos en geeft al een goed beeld van de te verwachten kwaliteit. 2. Foto’s van een sample van jullie eigen ontwerp. De levertijd hiervan is ongeveer 1 á 2 weken. a. Als er sprake is van een order, is dit kosteloos b. Als er nog geen order is kan dit voor €50,- per ontwerp (dit wordt van de nota afgetrokken als de order doorgaat). 3. Een fysiek sample van jullie eigen ontwerp. Dit kan voor €75,- voor het eerste ontwerp en € 50,- voor extra ontwerpen. De levertijd hiervan is ongeveer 4 weken. Bij een order groter dan 500 paar per ontwerp wordt dit van de nota afgetrokken als de order doorgaat.
Ja, het is zeker mogelijk om sokken te laten bedrukken met tekst. Tekst heeft wel wat meer ruimte nodig om de letters heen, maar een slogan of website is bijvoorbeeld goed mogelijk. Zie voor meer informatie onze pagina over het bedrukken van sokken met tekst.
Stuur ons je wensen, logo en huisstijl dan ontvang je binnen 24 uur een gratis proefontwerp in de vorm van een digitale schets. Met jouw feedback kunnen we je ontwerp vervolgens net zo vaak aanpassen totdat het geheel naar wens is.
Jazeker, bij ons kun je al je eigen sokken laten bedrukken vanaf 50 paar.
Ook gepersonaliseerde sportsokken kunnen wij voor je bedrukken. Dit is al een tijdje een trend en onze klanten vragen hier vaak om. Zie voor meer informatie onze pagina over sportsokken bedrukken.
Geen probleem om sokken met logo voor je te maken. Dit kunnen wij met de meest uiteenlopende logo's. Zie voor meer informatie onze pagina over sokken met logo.