Niets zo interessant als de oorsprong en evolutie van de sok! De 6 leukste feitjes op een rij:

 1. Sokken horen oorspronkelijk thuis in sandalen

  Hoewel we nu iemand voor gek verklaren of uitmaken voor geiten-wollen-sokken figuur als men met sokken in sandalen verschijnt, zijn er bewijzen dat het vroeger de normaalste zaak van de wereld was! De eerste paar “sokken” zijn gevonden bij de Nijl in Egypte en zagen eruit als een soort teenslippers met in het midden een scheiding in het materiaal zodat ze in de sandalen pasten.

 2. Sokken van dierenhuid

  Voordat er katoen was, maakten de oude Grieken een paar sokken van dierenhuid. Het woord “sok” lijkt te komen van het Griekse woord “Sykkos”.

 3. Sokken alleen voor de rijken

  In tijden dat sokken nog lang waren en broeken nog kort, waren sokken belangrijk om je te beschermen tegen de elementen. Een perfecte manier om te laten zien hoe rijk je was; hoe zijde-achtiger het materiaal, hoe groter het aanzien.

 4. De eerste paar sokken in de kinderschoenen

  De sokken zoals we ze nu kennen gemaakt van katoen en met een elastieken band hebben een hele reis gemaakt. Honderden jaren geleden werden ze gemaakt van wol (heerlijk warm maar niet echt ademend, hallo zweetvoeten) en zat er nog geen elastiek in de bovenkant.

 5. The roaring twenties veranderde de sokken en kousen cultuur

  Voor de 20ste eeuw waren kousen ongeveer knie lengte. Toen de mannen langere broeken kregen, kromp de lengte van de sokken voor hen. Vrouwen kregen echter kortere zoomen in hun jurkjes en steunden meer op de langere kousen voor warmte en stijl.

 6. Sokken en zweet

  Voeten, oksels en hoofd zijn de zweterigste onderdelen van het menselijk lichaam. Gedurende de dag kun je tot een halve liter lichaamsvocht alleen al via de voeten kwijt raken! Toch maar een paar sokken aan als je schoenen draagt.

 

Feitjes over sokken

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte van de leukste sokken

Elke maand verloten we een paar gratis sokken onder onze nieuwsbrief lezers.

Je kunt bij Soque.nl ook terecht voor:

Onze meestgestelde vragen

We maken de sokken precies zoals op het ontwerp, maar begrijpen dat je ze in real life wilt zien (en voelen). Een sample ontvangen kan op 3 manieren: 1. Een sample van eerder gemaakte sokken, dit is kosteloos en geeft al een goed beeld van de te verwachten kwaliteit. 2. Foto’s van een sample van jullie eigen ontwerp. De levertijd hiervan is ongeveer 1 á 2 weken. a. Als er sprake is van een order, is dit kosteloos b. Als er nog geen order is kan dit voor €50,- per ontwerp (dit wordt van de nota afgetrokken als de order doorgaat). 3. Een fysiek sample van jullie eigen ontwerp. Dit kan voor €75,- voor het eerste ontwerp en € 50,- voor extra ontwerpen. De levertijd hiervan is ongeveer 4 weken. Bij een order groter dan 500 paar per ontwerp wordt dit van de nota afgetrokken als de order doorgaat.
Ja, het is zeker mogelijk om sokken te laten bedrukken met tekst. Tekst heeft wel wat meer ruimte nodig om de letters heen, maar een slogan of website is bijvoorbeeld goed mogelijk. Zie voor meer informatie onze pagina over het bedrukken van sokken met tekst.
Stuur ons je wensen, logo en huisstijl dan ontvang je binnen 24 uur een gratis proefontwerp in de vorm van een digitale schets. Met jouw feedback kunnen we je ontwerp vervolgens net zo vaak aanpassen totdat het geheel naar wens is.
Jazeker, bij ons kun je al je eigen sokken laten bedrukken vanaf 50 paar.
Ook gepersonaliseerde sportsokken kunnen wij voor je bedrukken. Dit is al een tijdje een trend en onze klanten vragen hier vaak om. Zie voor meer informatie onze pagina over sportsokken bedrukken.
Geen probleem om sokken met logo voor je te maken. Dit kunnen wij met de meest uiteenlopende logo's. Zie voor meer informatie onze pagina over sokken met logo.