Je eigen sokken bedrukken is tegenwoordig een fluitje van een cent. Je kunt zo snel en simpel je eigen sokken ontwerpen. Leuk voor gepersonaliseerde sokken, met bijvoorbeeld je bedrijfslogo erop. Het resultaat kan heel mooi kan zijn, maar we laten ze liever in een geheel weven door de sokkenmachine. 5 redenen waarom graag met naalden en garen sokken maken.

1. Sokken bedrukken geeft een mindere kwaliteit sokken

Je kunt effen sokken laten bedrukken met bijvoorbeeld je logo. Hiervoor worden vaak goedkopere sokken gebruikt van een mindere kwaliteit. Daarbij komt het drukwerk als een extra laagje op het textiel te liggen. De vezels verhitten hierdoor en kunnen beschadigen, waardoor je eerder gaatjes krijgt. Als je je sokken in een geheel laat weven, wordt het ‘drukwerk’ echt onderdeel van de sok. Er worden namelijk verschillende kleuren garens voor gebruikt. Hierdoor krijg je een goede kwaliteit sokken.

2. Bedrukte sokken kunnen minder goed tegen wassen

Geweven sokken kunnen keer op keer gewassen worden, zonder dat ze beschadigen of vervagen. Als je sokken bedrukken als optie overweegt, hou er dan rekening mee dat ze al snel vervagen in de wasmachine en gaan kreuken. Hierdoor kunnen er al snel vouwen ontstaan in je bedrukte sokken.

3. Als je sokken laat bedrukken gaan ze minder lang mee

Geprinte sokken gaan niet zo lang mee als geweven sokken. Het dunnere laagje dat erop ligt, kan niet zoveel hebben en zal beschadigen of verwassen worden. Je sokken met logo kunnen dan al snel vervagen. Terwijl bij geweven sokken het ‘drukwerk’ net zo sterk is als de rest van de sok. Sokken bedrukken is dan ook meer voor kortdurend gebruik bedoeld.

4. Geweven sokken zien er chiquer uit dan bedrukte sokken

Een afbeelding of tekst op je sokken laten printen geeft misschien meer mogelijkheden in patronen, maar het wordt al snel een te drukke bedoeling. Hierdoor kan je logo en/of boodschap verloren gaan. Want zie je jezelf (of je klanten) al snel met een compleet frietjespatroon rondlopen onder je pak? Geweven sokken zijn wat beperkter in het aantal garens dat gebruikt kan worden, waardoor ze van nature rustiger ogen dan bedrukte sokken.

5. Sokken weven is goedkoper dan je sokken laten bedrukken

Je zou het niet zeggen, maar sokken bedrukken is duurder dan sokken weven. Dat komt doordat er dure techniek nodig is voor het printen van sokken. Daarbij zullen de sokken eerst zelf geweven moeten worden, waarna er een extra stap nodig is om ze te printen. Dit kost weer extra tijd en arbeid. Dus waarom zou je eigenlijk moeilijk doen met sokken bedrukken als het ook in één keer kan?

Wil jij ook gepersonaliseerde sokken maken? Hier kan het: Ontwerp je eigen sokken!

2 reacties op “Sokken bedrukken? 5 redenen waarom we liever geweven sokken maken!

 1. Avatar Of Simon
  Simon zegt:

  Ik lees “geweven” sokken, maar zijn alle sokken in principe niet gebreid? Waarom wordt er, niet alleen bij jullie, over geweven sokken geschreven? Een sokken machine breidt volgens mij de hele sok, waarna alleen de teen opening nog gedicht moet worden. Maar ik hoor graag als het anders is/kan? Mvg, Simon

  • Avatar Of Saskia
   Saskia zegt:

   Dankjewel voor je reactie, Simon. Als je het technisch bekijkt heb je helemaal gelijk, dan wordt een sok laagje voor laagje gebreid door de machine. En de teen opening wordt daarna inderdaad (machinaal of met de hand) dicht gemaakt. Alleen in gesprekken met onze klanten merken we dat het ook vaak over het weven van sokken gaat omdat er vanuit het perspectief van geweven stoffen gedacht wordt. Om ook bij deze beleving aan te sluiten kiezen wij ervoor om beide termen te gebruiken 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte van de leukste sokken

Elke maand verloten we een paar gratis sokken onder onze nieuwsbrief lezers.

Je kunt bij Soque.nl ook terecht voor:

Onze meestgestelde vragen

We maken de sokken precies zoals op het ontwerp, maar begrijpen dat je ze in real life wilt zien (en voelen). Een sample ontvangen kan op 3 manieren: 1. Een sample van eerder gemaakte sokken, dit is kosteloos en geeft al een goed beeld van de te verwachten kwaliteit. 2. Foto’s van een sample van jullie eigen ontwerp. De levertijd hiervan is ongeveer 1 á 2 weken. a. Als er sprake is van een order, is dit kosteloos b. Als er nog geen order is kan dit voor €50,- per ontwerp (dit wordt van de nota afgetrokken als de order doorgaat). 3. Een fysiek sample van jullie eigen ontwerp. Dit kan voor €75,- voor het eerste ontwerp en € 50,- voor extra ontwerpen. De levertijd hiervan is ongeveer 4 weken. Bij een order groter dan 500 paar per ontwerp wordt dit van de nota afgetrokken als de order doorgaat.
Ja, het is zeker mogelijk om sokken te laten bedrukken met tekst. Tekst heeft wel wat meer ruimte nodig om de letters heen, maar een slogan of website is bijvoorbeeld goed mogelijk. Zie voor meer informatie onze pagina over het bedrukken van sokken met tekst.
Stuur ons je wensen, logo en huisstijl dan ontvang je binnen 24 uur een gratis proefontwerp in de vorm van een digitale schets. Met jouw feedback kunnen we je ontwerp vervolgens net zo vaak aanpassen totdat het geheel naar wens is.
Jazeker, bij ons kun je al je eigen sokken laten bedrukken vanaf 50 paar.
Ook gepersonaliseerde sportsokken kunnen wij voor je bedrukken. Dit is al een tijdje een trend en onze klanten vragen hier vaak om. Zie voor meer informatie onze pagina over sportsokken bedrukken.
Geen probleem om sokken met logo voor je te maken. Dit kunnen wij met de meest uiteenlopende logo's. Zie voor meer informatie onze pagina over sokken met logo.